Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2011 16:36 - За бушмените, третия свят и нас
Автор: dsavov Категория: Други   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
0



           Преди няколко месеца имах разговор с господина си по немски език, който се жалваше, че майка ми не му била вдигнала телефона.След бол обяснения, че според нея да не вдигне телефона е икономически по - изгодната възможност, дойде ред да кажа защо това е така.Баща ми беше командирован там, а тя беше отишла за една седмца при него.Реакцията на човечеца беше: " Ира-а-ан, к"во прави там? Не я ли е страх?Т"ва са зверски бушмени! "

          Това беше повод да говоря с баща си по повод страната, в която работи, начина на живот там и всичко за там като цяло.В крайна сметка се оказа, че това е страна, която е на светлинни години пред нашата мила родина.Стандарта на живот е приблизително равен с нашия, но там няма човек, който да се чуди дали ще може да си плати тока и водата, или ще трябва да ползва жълтиците, останали от миналите месеци.Да, режима, начина, по който жените са длъжни бъдат облечени на обществени места,трудното напускане на страната също ги има.Режима и трудното излизане до болка приличат на тези по Живково време.

         Да, но дотук с лошото.Няма безработен, гладен или готов да убива за пари човек.Престъпност има, но за проституция, алкохол и наркотици обикновено те " скъсяват " с една глава, та човек се замисля дали да прави нещо незаконно или да си живее живота.
 
         Добре, заводи и работни места имат, ами  инфраструктурата?Едно от най - чистите метра в света е това в Техеран, въпреки че ги мислим за бушмени.Ситуацията там като цяло си е в пъти по - добре от тази тук.Да не говорим за пътищата....Само Пловдив - София има повече дупки, отколкото техните пустини.

         Въпросът ми е следният - Кой живее по - добре и кои са бушмените?


Тагове:   България,   Иран,   въпрос,   живот,   бушмени,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dsavov
Категория: Други
Прочетен: 10956
Постинги: 3
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930